Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/03/18 in all areas

 1. 11 points
  Akkurat nå ligger Fetter på sofaen og sover med favorittbamsen sin: Fetters favorittbamse er en elg. Fetter tar med seg elgen i seng hver kveld, og elgen har også vært med på diverse kurs og samlinger, og nå også på hytten i påsken. Fetter bar elgen i kløven til og fra hytten. Fetter ser kanskje stor og tøff ut, men på innsiden er han bare en søt liten gutt.
 2. 10 points
  De står nok der fortsatt og slår på dem med stavene sine
 3. 10 points
  Jeg har enda til gode å finne ei løype hvor det er for trangt til å GÅ RUNDT hindringer. Hva gjør disse stakkarne om det har falt ei grein over løypa? Må de stå å vente på at skiforeninga kommer og fjerner den, må de hentes ut av redningsmannskaper?
 4. 8 points
  "flytt hunden din" kan jo også brukes? Jeg hadde blitt ganske lei meg om noen dulter borti hunden min fordi JEG ikke klarer å holde styr på den. det skal faktisk ikke store dulten til før du risikerer en muskelskade som kan sette hunden ut i lang tid (ene hunden min hadde et lite "dult" av en slede under en forbikjøring på smalt spor der eier ikke styrte sleden helt ut, og måtte stå over hele løpssesongen...treffer du maks uheldig med det "Lille dultet" så skader du hunden). For ikke snakke om det at for å "dulte borti" må du jo nærme hunden, med ski og staver. resultat = hund som er redd ski og staver, om du er uheldig. Det er en veldig egosentrisk verden. Meg, meg, meg. Jeg blir faktisk provosert. Folk slår med skistaver etter røde kors, freser til unger som har ramla i løypa (de er i veien og de ødelegger sporet), og hunder de slås etter med staver - og skal nå "dultes til så de lærer". Å la hunden være til ulempe for andre er heller ikke særlig ok, men det er søren ikke bikkja sin feil at den har en idiot til eier. Kan hende er det bare et hendelig uhell også, som gjør at hunden står i veien den ene gangen du kommer i nærheten av den.
 5. 6 points
  ...og når snøen smelter henter han frem sykkelen .. (og resten av det jeg tenker om dette skal jeg dele i en frustrasjonstråd til sommeren )
 6. 6 points
  Altså, hadde jeg vært på skitur og kommet over en hund som sto alene midt i løypa, så ville vel det første jeg gjorde vært å rope etter eieren. For alt man vet kan jo eieren ligge skada utenfor løypa. Da er det jo ikke noe særlig ålreit å dytte bort bikkja og gå videre...
 7. 6 points
  Skal de dulte borti noen, bør de dulte borti eieren! Jeg synes det er helt drøyt å anbefale folk å dulte borti andres hunder..
 8. 6 points
  Problemet er vel at folk ikke vet forskjellen på å "dulte borti" og slag/spark/strikking med staver.
 9. 5 points
  Vi har virkelig hatt en god vinter med bikkjene her. Fått masse skiturer både med og uten pulk ❤ vi håper vi har noen uker til med snø!
 10. 5 points
  Plutselig hadde man en seksåring i hus også! Snart skolejente og veldig klar for å være ferdig med barnehagen. Foreldrene er ikke fullt så klare🙄 (barnehage er så trygt og godt😊)
 11. 5 points
 12. 4 points
  Shollie-valper ventes 12. 04. 2018 - Leveringsklare juni/juli 14 000,- Kullet: Kullet blir arrangert fordi kullets mor er en enestående arbeidshund ved Dissimilis Kultur og Kompetansesenter og flere kolleger ønsker seg hennes valper å arbeide videre med. Faren er av arbeidsætt og et genetisk og lynnemessig meget godt parti. De av valpene som ikke blir værende i Dissimilis vil bli solgt til fine hundemennesker. Bilder av valpene kommer når de blir født. Valpene vil bli levert vaksinert og chippet. Helsebok medfølger. Shollie: Sunn krysning av tysk- og engelsk gjeterhund. Fantastisk trygg og intelligent. Valpene har som regel de vakre farvene, styrken og tryggheten til schæferen, samt intelligens, læreviljen og utholdenheten til bordercollien. Shollien er en fantastisk arbeids- og familiehund om den får den mentale og fysiske stimuli den trenger. Gjennomsnittlig levealder 15 år. Siden den er av arbeidsætt har den ikke ødelagt rygg eller benbygning, og blir derfor ikke smertefull, gretten og aggressiv slik mange tyske utstillings-schæfere har en tendens til å bli på sine eldre dager. Det poengteres at shollier er hunder med stort mentalt og fysisk potensiale, som trenger mental og fysisk stimuli for å bli de fantastiske hundene de kan være. Mor: German shollie - født 23. 11. 2011. Fire års erfaring som terapihund i Frelsesarmeens rusomsorg. Jobber nå som kulturhund ved Dissimilis Kultur og Kompetansesenter. Spesialisert på mennesker med angst og utagerende autisme. Far: Renraset border collie - født 10. 03. 2016. Kommer fra generasjon av champions i sauesanking. Lydig og lærevillig. Rolig inne og aktiv ute, er med på alt. Har store kraftige poter, hvite tenner, og blank, lang pels. Aldri vært syk. Hva er schollie ?😂
 13. 4 points
  Barnet er dusjet og lagt, svigerfar og ene svigersøstern er kommet opp hit, andre svigersøster bor i elverum så hun blir der noen dager. Tusen takk for alle klemmer og kondolanser! Alle har det, etter forholdene, helt greit. Vi er slitne alle sammen, og litt sånn mellomstadie, hvor vi ikke helt vet hvor vi skal snu oss. I morgen kan jeg begynne å ta tak i praktiske ting. Mamma kommer en tur, så da har jeg noen å spørre om det er noe praktisk jeg lurer på - hun har arrangert noen begravelser i sin tid. Men regner med begravelsesbyrået også er behjelpelig med det aller meste. Nå skal jeg sitte her litt og glane på tv, og drikke kakao - før jeg mater hunder og tar kveldstell hos dyra og fugler og så finner senga.
 14. 4 points
  så godt det går- bremse. IKKE dulte borti om man ikke MÅ. Skal man dulte borti barn som står i veien? Pulk?
 15. 3 points
  Døh, det er bare å dele. Skrullingene er ute for fullt, har allerede nesten kjørt ned to, hvis den ene fant ut at det var skikkelig smart å plutselig legge seg ut til midtstripa mens jeg kjørte forbi, og den andre av en eller annen grunn tenkte at det var glupt å starte litt tidlig, som den dagen i forrige uke da det snødde katter og bikkjer *mumlenoeomtosketefolkpåtohjulutenvettogoverlevelsesinstinkt*
 16. 3 points
  Ja, de nye reglene er strengere og nok ment mer for aktører av type Facebook slik at det går mye på deling av kundedata feks, at du som kunde til enhver tid skal kunne få oversikt hvor dine data befinner seg og hvem som har tilgang til dem - samt sletting og oppbevaring. Videre er det stilt strengere krav til hva som menes med anonymisering av data (i "gamle dager" holdt det å fjerne navn og adresse for å anonymisere data, nå blir det strengere for det skal heller ikke være mulig å utlede hvilken person det dreier seg om utfra dataene). MEN og det er et stort MEN, det er noe som heter samtykker og de trumfer en del regelverk. Vi brukere er alt for sløve ved hvor lett vi samtykker til ting.. ikke orker man lese all den lille skriften i tillegg til at man gjerne vil prøve den "artige" testen på FB feks. Da banken jeg jobbet i åpnet for betaling av regninger via FB, ble jeg overrasket over hvor mange som gikk med på samtykket til FB der. FB satte noen voldsomme samtykke krav, at de skulle ha tilgang til beløp, datoer, og hvem/hva man betalte en regning til - faktisk krevde de mer tilgang til ens banktransaksjoner enn banken selv har lov til (og derfor ikke gjør). Men om en bank ber om samtykke til slikt, vil kundene stortsett svare nei - men ber FB om det samme så registrerer ikke folk det en gang - de bare samtykker i vei fordi det er så kjekt å kumme betale regninger via FB. Det er egentlig ikke FBs sin skyld, FB er enormt flink til å be om samtykke faktisk, men de har et produkt som folk er helt gærne etter..
 17. 3 points
  Jeg blir stadig vekk gått på i sentrum. Lar tvilen komme folk til gode ved å forklare det med at jeg nokså lav og at folk er stressa. Man skulle tro folk hadde litt bedre sikt og tid når de beveger seg i skogen? Jeg har egentlig slutta å bli overraska over hva noen mennesker ser ut til å synes er akseptabel oppførsel, men jeg tenker at mye her i verden hadde løst seg om folk begynte å ta litt hensyn. Tenk om § 3 av Veitrafikkloven kunne vært en generell rettesnor for allmenn oppførsel! «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.» Evig optimist, jeg veit.
 18. 3 points
  Jeg vil tro, uten at jeg husker det nøyaktig, at vi alle godtok innskrenka rettigheter når det kommer til sletting da vi meldte oss inn. I følge denne siden, fra Datatilsynet, så har vi signert bort en del av våre rettigheter på dette punktet Det blir vel litt som med å ha sendt inn leserbrev til avisen. Alt vi legger ut på nettet er jo til en viss grad sammenlignbart med det, eller kontaktannonser i Starlet, eller hva det nå måtte være. Da forsto man jo veldig enkelt og greit at man gjorde noe man ikke kunne trekke tilbake, og sånn bør man forholde seg til internett også. Hvis man er så tjukk i huet at man har åpen FB-profil, og legger ut kortnummer, utløpsdato og det-derre-lille-nummeret-jeg-ikke-husker-hva-heter, så er det for sent i det man trykker enter. Det har gått i trykken, og avisa har blitt sendt til millioner av mennesker. Et forum er som en avis, og velger man å legge inn kart til hvor man bor, så må man bare rett og slett forvente besøk. Man kan ikke gå rundt til alle som holder lokalavisa, spørre om de har tatt vare på gamle aviser, og be om å få klippe ut det som sto om deg og den første blåveisen du fant i 1989, for der sto det hvilken gate du vokste opp i. Når man poster på et forum som dette, så er det den som eier forumet som eier det du skriver, ikke du, akkurat som eieren av avisa eier det som står der. Dette er standard vilkår man signerer på når man melder seg inn og tar i bruk et forum, og selv om de færreste gidder å lese hva de signerer på, så endrer ikke det dette. De fleste forum vil dog være greie nok til å slette eller anonymisere personlige ting man har skrevet, spesielt dersom man skrev det som umyndig, og dersom man spør pent og selv presenterer linker
 19. 3 points
  Nå har Krølle rukket å bli hele 4,5 mnd! Ting går fortsatt veldig fint. Vi er ferdig med valpekurset, og var veldig fornøyd med det. Hun har blitt veldig flink på å være alene hjemme, men er likevel alltid med på jobb når det er behov. Har vært alene en hel dag, men da var ei vennine innom i løpet av dagen for å lufte henne. Det gikk veldig fint, og hun lå å sov både før og etter lufteturen. Til vanlig er hun derimot med på jobb. Hun kan jo (selvsagt) ikke holde seg en hel arbeidsdag enda, og syns det uansett er mer rettferdig ovenfor henne å være med på jobb. Det er likevel utrolig deilig å vite at hun trives alene og at den delen av treningen har gått fint Nå er hun endelig så stor at vi begynner å gå mer og mer på tur, og det er så gøy Etter turen i dag er hun helt utslitt og har tatt kvelden fullstendig Har og fått klippet (les: skamklipt) henne for 2.gang. Når det blir utstilling må jeg uten tvil ha profesjonell hjelp
 20. 2 points
  Jeg ville aldri ha kjøpt sånt fra ebay. Du aner ikke om det er trygt eller ikke! Hold deg langt unna. Du må vel ha resept på de gode flåtthalsbåndene i Norge? Den siden så ikke ok ut. Dra til veterinær og betal det det koster. Dessverre. Ring ned til dyrlegen og spør om de kan skrive ut en resept. Drar du ned for en time må du betale et gebyr.
 21. 2 points
  Dropp hele finn.no så slipper du å bli frista. Det du ikke vet osv
 22. 2 points
  De jeg savner som har forsvunnet har garantert ikke opptrådt frekt eller på en kjølig måte. Det er derfor jeg savner dem. Og da snakker jeg om flere titalls personer, som alle har vært viktige bidragsytere her i mange, mange år.
 23. 2 points
  Nå har jeg ikke lest så veldig mye av de 2-3 siste sidene, men fikk med meg starten og føler for å si et par ord. For min del så er jeg veldig lite aktiv debattant i hundedelen av forumet. Jeg er mye inne for å lese der, men kommenterer sjeldent. Derfor har jeg nok ikke opplevd så mye kræsj med de aller, aller fleste på forumet her. Syns forumet generelt oser av erfarne folk med mye kunnskap om både det ene og det andre - det er derfor jeg fortsatt er her. Jeg har heller ikke inntrykk av at dette er admins og moderatorene sin feil. Jeg syns de heller fortjener en god klapp på skulderen for å gidder å bruke fritiden sin på å fikse opp i dette her. Jeg likte heller ikke vendingen denne tråden her tok da alle plutselig skulle utpeke Kanger som problemmakeren, mye fordi jeg har skjønt det slik at det er slettes ikke bare hun som har "laget sur stemning" her. Man må feie litt for sin egen dør også - det gjelder også meg selv i enkelte tilfeller. Jeg har egentlig ikke lyst til å kaste meg på lynsjestemningen, til tross for at jeg og Kanger har hatt våre kamper hvor busta fyker - men siden jeg ble nevnt et par ganger i starten så ønsker jeg bare å kommentere på det.. Opphetede diskusjoner med sterke meninger er ikke ukjent terreng for meg - og jeg har nok derfor blitt ganske tykkhudet med årene. Jeg vet jeg velger kontroversielle temaer å delta i, og det er absolutt ting jeg har sagt tidligere som jeg enten angrer på, eller som jeg har endret mening rundt. Jeg er bare et menneske, jeg også, og føler det er greit å innrømme at jeg faktisk har blitt ganske såret av hva som har blitt sagt av blant annet Kanger direkte til meg. Sånn bortsett fra dyrerelaterte diskusjoner, så er jeg en ganske privat person som ingen her på forumet direkte kjenner, og derfor har ingen av dere den minste anelse av hva jeg gjør privat eller hvem jeg er som person og hva jeg står for. Da er det innmari leit at man ikke kan diskutere temaer, uansett hvor kontroversielle de er, uten å bli anklaget for å være empatiløs og burde få "hjelp med problemet", eller bli tillagt meninger jeg aldri har hatt, eller gang på gang bli fremhentet gamle meninger fra diskusjoner mange år siden. Dette er trakassering og gjør meg faktisk ganske forbannet. Bare fordi man er uenig i et tema er det ikke OK å henge ut hverandre på den måten der. Ja, jeg er fremdeles her. Mye fordi at jeg er generelt lite aktiv på forumet ellers, så for meg er det ikke noe voldsomt tap enten eller om jeg blir eller ikke. Det kan fort gå noen måneder opptil et år mellom hver gang jeg åpner Hundesonen, uten at det nødvendigvis er noen grunn til det. Jeg har ikke noe behov for å be admins slette brukeren min og lage drama ut av det. Om Hundesonen eksisterer eller ikke har ikke så mye betydning for meg, jeg har nok av portaler jeg kan digitalt sosialisere meg i. Men å si at "siden Cams fremdeles er her, så må det jo være ålreit å være her" er ganske langt ifra sannheten. Mange ganger knyter det seg hardt i magen min når jeg ser hvem som har kommentert i trådene jeg deltar i eller har startet. Det er en skikkelig ikke ålreit følelse. Jeg føler jeg går på eggeskall til tider for å ikke tirre på meg vreden til visse folk, mange ganger starter jeg å kommentere på tråder og ender med å slette hele innlegget før det i det hele tatt er postet fordi jeg frykter det vil fremprovosere voldsomme diskusjoner jeg strengt tatt ikke har energi til lengre. Men, jeg sa jeg ikke har lyst til å kaste meg på lynsjestemningen. Så derfor ønsker jeg å heller avslutte dette innlegget med noe mer positivt. @Kangerlussuaq, selv om det til tider har gått hardt for seg og det har blitt sagt en del sårende ting, så ønsker jeg allikevel at du skal vite at jeg respekterer deg og dine meninger. Jeg vet du er et svært oppegående og intelligent menneske, som jeg til tider ser opp til når det gjelder kunnskapen din i visse felt. Vi ser svært forskjellig på enkelte temaer, men overraskende nok er vi ganske enige i en del andre temaer allikevel. Jeg har nok ønsket deg dit hvor peppern gror til tider, men når følelser har roet seg ned igjen og jeg tenker klart så ønsker jeg hverken deg eller noen andre bort fra forumet. Du holder ting interessant og er en verdig utfordring i temaer vi er uenige i. Som resultat av denne tråden så kanskje du nå sitter med den samme vonde klumpen i magen som jeg har gjort tidligere, og kanskje det er noe her å lære av det? Jeg tror mange av de som sitter på forum trenger en påminnelse at det sitter faktisk en person i andre enden som mottar de krasse tilbakemeldingene i en opphetet diskusjon. En person du ikke kjenner, en person som har sine egne problemer og utfordringer i hverdagen, som kanskje ønsker å bruke litt av tiden sin på et forum for å disconnecte fra den virkelige verdenen og fokusere på noe annet for en stund? Hva som blir diskutert på et norskt forum har svært lite betydning for hva som faktisk foregår der ute i den store verdenen, vi kan hverken fikse verdensproblemer eller endre holdninger til majoriteten av befolkningen, så kanskje hvis man bare tok ting litt mindre alvorlig så kanskje det ville vært hyggeligere for flere å være her?
 24. 2 points
  Tante trengte ikke å forestille seg, men ble veldig glad og stolt! Og ikke minst meget overrasket! Det ble oppkalling... wow, uventa 😍
 25. 2 points
  Her er ett ganske nytt bilde av meg.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×