Jump to content
Hundesonen.no

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Jeg tenker jo at Lillestrøm, Skedsmo, Lørenskog osv. er naturlige valg nær Ahus. Da kan også kanskje Høybråten, Karihaugen og andre ytre områder i Oslo være aktuelt. Ellers har du jo Kalnes sykehus nær Fredrikstad og Sarpsborg, om det ikke er for langt ut. Skoler kjenner jeg lite til, men så lenge du er innenfor et par timers radius av Oslo i de fleste retninger så kan du velge mellom ganske mange hundeklubber, hundeskoler, og det er mye fine turområder.
 3. Today
 4. laikamor

  Interiør og oppussing

  Vi tenkte vi skulle se på b-varer til badet. Spesielt baderomsplater til veggene. Vet at de selger ut feilvarer ganske rimelig, og er man heldig kan man finne noe man liker som man ikke ser hva som er feil med. F.eks litt feil farge osv. Usikker hvor de selger sånt andre steder da, men vet at de har i Lyngdal her (tror det er monter som selger). Regner med man kan finne det andre steder også.
 5. laikamor

  Interiør og oppussing

  Så og si ferdig med rivingen. Mangler å rive bæreveggen mellom kjøkken og spisestue. Må bestille en stålbjelke som skal i taket der, også må vi ha litt hjelp. Men håper å få ordnet det iløpet av neste helg. Gubben er på reisejobb, så han er borte i en uke til. Så jeg får ikke gjort så veldig mye alene. Men jeg skal male soverom og klesrom i helgen, da. Ble ikke kalkmaling, vi gikk heller for en litt rimeligere, matt maling Har kjøpt inn gulv til kjøkkenet også. Kjekt når vi får litt sånne ting på plass.
 6. Yesterday
 7. Ravensburger

  Torneryds Wuna

  Hvordan lærer du inn frysmarkering ? Utrolig fin hund! 😍
 8. minstemann

  Lage bokstaver

  Det heter tale-male eller malebrett på norsk, og scetchboard på engelsk. Hvis du googler det, så kommer det opp noen bilder som gjør at du kan se hvordan bokstavene blir laget.
 9. Lillekrapyl

  Interiør og oppussing

  Vi har begynt på kjelleren nå. Dvs, håndverkere har. Den skal bli fuktsikret og tørr, før vi skal innrede med vaskerom med WC og dusj, kjellerstue/soverom og et par boder. Tar gjerne imot tips på rimelige alternativer til både vaskerom/bad, gulv (til alle rom i kjelleren), og vegger forsåvidt. Oppussing på budsjett.
 10. Shokata

  Vurderer å flytte til Oslo eller i nærheten. Noen tips?

  Hvis dere ikke finner høye kommunale avgifter avskrekkende, kan Eidsvoll muligens være et ok sted. Ås skole er meget bra, men ungdomsskolene er nok så som så (Vilberg var slettes ikke noe godt sted da vi bodde der, men kan jo ha skjedd noe siden sist). Det er nok litt bygdepreg der fremdeles, som kan slå begge veier ifht det å være innvandrer, men det var tidligere et mottak for mindreårige asylsøkere der, og disse ble sendt til Ås skole (som er meget gode på integrering og trygt miljø, eller de var nå hvertfall det). Prisnivået på boliger er ganske lavt til heromkring å være. Eidsvoll er ca en time kjøring nord for Oslo, men man bruker bare 30 minutter inn med toget. Mange pendlere bor der, så kollektivtilbudet er godt (i "normale" arbeidstider. Noe dårligere på kveld, helg). Går tog 2 x i timen, så det det ev. skorter på er buss til og fra stasjonene. Bør sjekkes i forkant. Ullensaker byr på tettsteder som Kløfta og Jessheim. Det er mer klunder å reise fra Jessheim, da det kun går et tog forbi der, og dette er tilfeldigvis et som stopper i ett sett. Tar altså mer tid å reise, selv om det er nærmere Oslo. Ikke sjekka buss derfra, aldri vært aktuelt for meg (ikke bodd der). Kløfta har faktisk bedre togtilbud, men er et mindre sted (og også rimeliger boliger, tror jeg). Lillestrøm (Skedsmo) eller Lørenskog kan nok være naturlige valg om man får seg jobb på Ahus. Nært og greit. Vi valgte i vår tid Eidsvoll, og bolig ut fra hvilken skole vi ville ha ungene på. Kikka ikke på boliger som soknet til skoler der de ikke engang gadd å snkke med oss i forkant, og jeg hadde nok noen spørsmål som potensielt var vanskelige å svare på. Trygg oppvekst er viktig! Så mitt heteste tips er å kontakte skoler i områdene dere kikker, og gå for det som virker tryggest for ungene. Eidsvoll er fint å bo med hund. De har utvidet båndtvang i kommunen, med et område som unntak (vanlige båndtvangsregler der, og er veldig bra turområde). Ullensaker bedriver utstrakt bruk av utvidet båndtvang. Lillestrøm har hundejorde.
 11. Shokata

  Shiri & Naya

  Verden er knøttliten Du får skrike ut neste gang. Jeg ser nesten aldri folk, fordi jeg prøver å unngå at den hilselystne skal gire opp frøken "best å buste seg skikkelig fordi man er spent".
 12. Hei. Vi er en familie som bor på Vestlandet nå som har lyst å flytte nærmere Oslo området. Problemet er at vi vurderer å begynne søke oss jobb, men er veldig usikker på avstand og hvor det er bra å bo. Kunne godt tenke meg å bo i Oslo men prisene er jo ikke for vanlige folk Så derfor lurer jeg på områdene rundt Oslo.. Er snart ferdig sykepleier og har sett en del stillinger i Ahus sykehus. Hvor er det bra å bo for familie med barn og hund? Helst ikke så altfor langt unna Oslo. Gode skoler og trygge omgivelser. Er selv innvandrer og har ikke lyst å bosette meg i et strøk med høyt antall innvandrere SOM IKKE INTEGRERER SEG (før folk begynner å rope rasisme ❤️ ) hvis dere skjønner hva jeg mener. På forhånd takk!
 13. Lillekrapyl

  Interiør og oppussing

  Hvordan går det med oppussingen @laikamor?
 14. Stjerneskinn

  Lett håndterbar fiskeolje

  Setter seg i skjegget/barten på bartehunder, anbefaler kapsler.
 15. HHH

  Torneryds Wuna

  Så flink hun er 👍😊
 16. Midas

  Utstillingsklipp

  Ja, jeg kommer uansett ikke til å stille han før vi har kommet godt i gang med det andre. Jeg lurer egentlig på om dommere kan kaste deg ut eller at det blir amper stemning om man kommer med en hund som ikke er helt innenfor normalen 😛
 17. Tyttebæra

  Akkurat nå mai

  Da er det verre. Selv har jeg et tema jeg går ut fra. Tilfeldigvis er andre hunder jeg har hatt navngitt innenfor temaet, så da fortsetter jeg bare med det. Men bikkjene er jo like veltrente selv om de har en litt høyere fettprosent? Forskjellen er bare at de ikke ser like definerte ut.
 18. Th3a

  Shiri & Naya

  Så fine! Jeg har tidligere sett en med to huskyer som er helt like dine oppi skogen her, men etter å ha tittet på instagrammen din så innser jeg jo at det ER jo deg jeg har sett! Vi deler visst samme nærskog.
 19. Rufs

  Akkurat nå mai

  Jeg blir helt imponert over hvor tilpasningsdyktige hundene våre er. Jeg ser vi bruker mange forskjellige måter å trene hundene våre, og det går som oftest bra ❤️ Har en treningsvenn, og når jeg ser henne trene så tenker jeg stadig vekk; "Du kan ikke gjøre det sånn, det blir helt feil". (sier det ikke høyt da) Men hunden hennes kan masse. Og det går fremover i treningen. De begge koser seg Jeg har tydeligvis mer begrensninger enn bikkjene 😁
 20. SusanneL

  Utstillingsklipp

  Jeg tror jeg ville ha startet med den øvrige premieringen, jeg - jobbe dere gjennom klassene i viltspor/rally og/eller LP. Hvis hunden kommer så langt i en/flere av dem at utstillingspremieringen blir et tema så ville jeg ha tenkt på det da.. (Det er vel ikke nøvendig å starte med utstillingspremieringen?) Hvis man på det tidspunktet synes titlene er verdt det, ja - da forsøker man seg på utstilling med den pelsen man har. Hvem vet, noen dommere gir tilsynelatende aldri dårligere premiering enn blått såfremt ikke hunden biter eller halter... Elller "ofrer" noen måneder på å spare opp tilstrekkelig pels, da. Lykke til!
 21. Last week
 22. Sunnivamb

  Lett håndterbar fiskeolje

  Jeg må bare følge opp denne tråden. Er det noen her som sliter med fiskelukt fra pels/munn? Vi har kjøpt oss fiskeolje (husker ikke merket i farta) med pumpetopp, og synes doseringen fungerer fint og at det er lite søl sånn sett. Men nå når hunden har gått på dette i noen dager føler vi det stinker fisk fra munnen hennes. Jeg er usikker på om det kommer fra pelsen rundt, eller fra ånden hennes. Andre som har dette problemet? Og noe man kan gjøre for å unngå det? Eller må jeg bare forvente at ulldotten har en eim av tran rundt seg?
 23. Wilhelmina

  Utstillingsklipp

  Dette hjelper sikkert ikke så veldig ettersom jeg har en helt annen rase, men jeg har stilt min i "sportsklipp" og fått blått. Jeg ville bare prøvd, tror jeg. I verste fall går det i dass, men da vet du i hvert fall hva som kreves.
 24. Sunlily

  Sunlily's Kull III

  Åja, ja, nei, jeg tror helt ærlig ikke at Valyria får så fryktelig mye mer merle enn Enzo. Hun skal jo vokse inn i kroppen sin og pelsen vil også bli lenger, men det er jo ikke det enkleste å se nå når de er så små heller Tusen takk - det gjør jeg også ❤️
 25. Quack

  Sunlily's Kull III

  Hahaha, jeg var litt uklar 😅 Jeg siktet til Enzo, valpen har mer merle, eller det er i alle fall lettere å se. Jeg synes det er spennende med farger, men det er så mange måter de utvikler seg på! Sånn som de som begynner i en farge og gradvis endrer seg, og de som er relativt stabile. Valpene er kjempefine, gleder meg til å følge utviklingen deres
 26. Sunlily

  Sunlily's Kull III

  Nå vet jeg ikke om du sikter til Enzo (hannen min som jeg postet bilde av) eller valpen Valyria som er en tispe , men nei disse er ikke slik som ACD. Det du ser er det du får mer eller mindre selv om merlen blir bittelitt renere i fargene enn det de er akkurat nå, men trolig vil de merleflekkene som Valyria har på ryggen forsvinne da det bare er snakk om et par strå flekkvis, så hun vil nok bli ganske mørk
 27. Quack

  Sunlily's Kull III

  Jeg skal innrømme at jeg ikke visste at Aussie kunne være kryptisk, så jeg har gått utifra at han var svart tricolor, men nå ser jeg jo at han har litt merle-tegninger 😮 Forandrer det seg fra valpene er små, sånn som med Cattledog som blir født helt hvite og gradvis blir mer og mer blå? Kan den valpen du har som er kryptisk bli mer svart, eller holder det seg stabilt, tenker jeg på.
 28. Sunlily

  Sunlily's Kull III

  Det varierer jo så klart en hel del, men dette er hannhunden min. Altså, han er jo tydelig merle om man vet hva man ser etter, men han er jo i all hovedsak mest lik en sort tricolor for alle andre ____________________________________________________________________________________________________________________________ Valpene storkoser seg og vokser og gror for hver dag som går. De har alle fire lagt godt på seg og er jevne i vekt, så foreløpig går alt helt fint med både valper og Moltres. De har godt med matvett kan vi jo trygt si, for de ligger nesten konstant på hver sin pupp og henger fortsatt fast når de sovner Dette er tatt for to dager siden, men jeg fikk liksom aldri somlet meg til å legge det ut her
 29. MegaMarie

  Sunlily's Kull III

  Gratulerer med et flott og vellykket kull! Så spennende med denne kryptiske valpen! Har du noen bilder av hvordan slike ser ut som voksen? Jeg tror jeg aldri har sett en slik før.
 1. Load more activity


×