Gå til innhold


Foto

Oppkast og dårlig matlyst hos valp


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
62 svar på denne tråden

#21 Wanderlust

Wanderlust

  Explore. Dream. Discover.

 • Medlemmer
 • 6 323 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 09:34

Hm. Du nevnte noe om at han drikker fort? Spiser han like fort også?

Hva med å evt prøve å gi vann på maten, så han får i seg vann noe saktere? Har da hørt om hunder somkaster opp fordi dem drikker altfor fort.

Hjemmeside & Blogg

wtraveltogether - For den reiselystne

<

#22 Sol&Noah

Sol&Noah

  Nykommer

 • Medlemmer
 • 31 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 09:44

har snakket med dyrlegen nå, og hun utelukker nesemidd ol. hun hørte på han drikke og hoste osv, og kunne ikke være det. men skal dit igjen for utredning, ta noen blodprøver osv.

ja er det jeg har mistenkt hele tiden. gir vann i maten, men må variere litt, for har egentlig en liten følelse av at han er litt matlei, noe som er skikkelig dumt i så tidlig alder. han virkelig hiver i seg den maten, blir helt vill bare jeg åpner kjøleskapet :) men dyrlegen synes det også høres litt rart ut, at han skal være matlei. så da blir det nok flere turer til jeg enten finner ut av det eller ikke. men uansett om jeg har vann i mat eller ikke, så drikker han ved sidenav, han drikker MYE og FORT! kanskje dette kommer av at han var den minste i kullet? han har alltid hostet etter han drikker, men bare etter 12 ukers vaksineringa mista han matlysta, og begynte å kaste opp når han drakk. (og det er ikke såååååå ofte det kommer ut små fremmedlegemer altså, men det har skjedd).

*dobbelpost, mod.Charleen*

#23 Svein Tore

Svein Tore

  Bekjent

 • Medlemmer
 • 476 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 10:05

Doser ut vannet utover dagen..
Maten også..
For å se om han slutter med oppkastet da..

Du mååå jo ikke ha mat tre ganger om dagen, du kan jo bløte opp foret veldig godt og gi det i seks omganger for eksempel. Og ha lite vann i vannskåla og fyll på en halv desiliter i kvarteret til han er "utørst"..

Maten kan du jo også kaste utover plena og la han søke etter den, så får han litt aktivitet også.

Det kan være så enkelt at han bare må lære å drikke/spise roligere.

#24 Wanderlust

Wanderlust

  Explore. Dream. Discover.

 • Medlemmer
 • 6 323 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 10:11

Svein Tore kommer med gode tips. Jeg ville nok prøvd dette jeg også.

Det kan jo være noe så "enkelt" som at han spiser/drikker for fort.

Hjemmeside & Blogg

wtraveltogether - For den reiselystne

#25 Sol&Noah

Sol&Noah

  Nykommer

 • Medlemmer
 • 31 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 10:28

ja kanskje. har prøvd å kaste mat utover plen eller gulv flere ganger, men han er simpelten ikke interessert. akkurat som om han er lei, og ikke spiser mer enn akkurat nødvendig av tørrfor. men dosering av vann skal jeg nok få til, kan bli spennende å prøve. men om natta må han vel få nok vann så det varer, kan ikke stå opp hvert kvarter?

#26 Svein Tore

Svein Tore

  Bekjent

 • Medlemmer
 • 476 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 10:37

Om natta kan du bare ta vekk vannskåla. Så lenge han får i seg nok vann iløpet av dagen og kvelden. Hunden skal normal sove seg gjennom natta og ikke vandre til og fra vannskåla :-)

En halv desiliter og hvert kvarter er bare ting jeg tok fra løse luften, poenget var bare at du skal ha "nesten tom" vannskål hele tida, nok til et par slurker, og så venter du en liten stund til du fyller på igjen.

Hunder som er stresset vil drikke mer vann, og raskere, så det kan jo også være en årsak til problemet deres, så se litt på hjemmesituasjonen. Inne, hjemme så vil jeg at hundene skal være rolige, ikke leke mye. Tyggeleker og tyggeben er ok, men ikke lek med hverandre, løping rundt omkring og annen oppførsel som fører til stress. Tenk litt over hvordan valpen er og har det hjemme. Stress kan vel også føre til at hunden ikke greier å roe seg nok til at den greier å spise, men den høres mer matlei ut etter sånn du beskriver det.

Hvilket for bruker du (og hvilke har du brukt?)

#27 Sol&Noah

Sol&Noah

  Nykommer

 • Medlemmer
 • 31 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 11:01

tja han er mest rolig inne egentlig, ingenting brått skjedde akkurat etter 12 ukers vaksineringa..

det hender vi leker inne, men det er bare en gang eller to i uka. ellers er det mest kos og soving. han virker ikke stressa, men kan jo være det er noe annet som stresser han. kanskje det var dyrlegen? (da han tok 12 ukers vaksineringa og chip).

fikk eukanuba kylling til valp fra oppdretter. dette kastet han i seg fram til vaksineringa. etter det ville han ikke ha. så dro vi på ferie til oslo, hvor jeg tenkte jeg skulle prøve et nytt for. husker ikke hva det het, men var noe importert naturbasert for som skulle være lett fordøyelig. han var ikke så veldig overbegeistret for det heller. så jeg tenkte jeg skulle prøve lam. men da fikk han skikkelig rennabajs. men det fikset zoolac'en kjapt. så nå er jeg tilbake på eukanuba kylling, avføringen har vært fin hele tiden bortsett fra når jeg gikk over til lam. men han er fortsatt ikke så veldig begeistret. så er ikke sikkert på om det hjelper å bytte merke, men har tenkt litt på oliver. noen som har prøvd det? nå gikk temaet litt over på noe annet..

grunnen til at jeg har hatt mye vann fremme hele tiden er fordi jeg har blitt fortalt at det må jeg ha av andre hunde eiere. som sagt har jeg ikke noe erfaring selv, men det hørtes jo logisk ut at han måtte kunne drikke når han ville og trengte det. men om jeg ikke har vann til han om natta hjelper det kanskje på tissinga? han tisser nemlig inni buret om nettene, og jeg har lurt litt på om det er noe jeg skal gjøre noe med, eller om det går over av seg selv. at blæra blir større for eks. trudde kanskje det var vanlig at de tissa inni buret som valp. hehe igjen over til et annet tema.

#28 Wanderlust

Wanderlust

  Explore. Dream. Discover.

 • Medlemmer
 • 6 323 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 11:09

Valpen min får ikke tilgang til vann om natten. Da skal ho sove. Og vi vil også unngå tissing om natta.

Ho får jo drikke det ho måtte ønske gjennom hele dagen og kvelden.
Jeg har jo en litt matlei voksen hund, og han ble faktisk veldig glad i Labb (kylling og ris tror jeg). Ellers var Olivers en favoritt en god stund. Prøvd å tilsette bittelitt ølgjær? (det fikk opp apetitten her i huset, dessuten er det bare sunt, og veldig billig). Men det skal ikke mye til, bare strø så vidt litt over maten.

Hjemmeside & Blogg

wtraveltogether - For den reiselystne

#29 Svein Tore

Svein Tore

  Bekjent

 • Medlemmer
 • 476 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 11:12

En viktig ting, strø det over maten før du gir maten. Ikke etter at den ikke har villet spist.. Det blir litt feil at hunden belønnes for ikke å ville spise ved at du gir den noe ekstra oppå. Er nok mange "matleie" som har lært seg det på denne måten ;)

#30 Wanderlust

Wanderlust

  Explore. Dream. Discover.

 • Medlemmer
 • 6 323 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 11:13

En viktig ting, strø det over maten før du gir maten. Ikke etter at den ikke har villet spist.. Det blir litt feil at hunden belønnes for ikke å ville spise ved at du gir den noe ekstra oppå. Er nok mange "matleie" som har lært seg det på denne måten ;)

Ja det glemte jeg jo å nevne ;) Ellers belønnes den med å ikke spise, på en måte.

Hjemmeside & Blogg

wtraveltogether - For den reiselystne

#31 Sol&Noah

Sol&Noah

  Nykommer

 • Medlemmer
 • 31 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 11:24

tusen tusen takk, dette skal jeg prøve ;) kanskje det ikke er noen værdens ting galt med han i det hele tatt. får se. skal på butikken etterpå og kjøpe hehe. nei han har aldri blitt belønnet med å ikke spise, men kan hende at han vet at neste måltid kanskje kanskje smaker bedre hehe. for jeg blir jo litt bekymret av og til av at han ikke spiser, så hender jeg gir litt ekstra i ett av måltidene om dagen. jupp, nuh skal jeg ut å kjøpe ølgjær hehe.

#32 Vala

Vala

  Frøken vims!

 • Medlemmer
 • 2 776 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 02:23

Men du, kan være jeg har oversett det tidligere oppe her. Men du har jo byttet endel fôr de siste ukene.. Har du gjort det ved gradvis nedtrapping eller bare gikk ham det sånn "plutselig"? Eh.. dette var da håpløst forklart, prøver igjen, vanligvis når en introduserer en hund til nytt fôr, så lønner det seg (mtp magen og fordøyelsen altså) å blande det nye fôret ut med det den hittil har spist. Så ved en jevn nedtrapping av det "vanlige", så sitter hunden tilslutt igjen med bare det nye fôret.

Hvis du ikke har gjort det, så kan jo dette forklare hvorfor pelsen har vært uggen i magen i så lang tid. Det stemmer jo også overens med at den har vært i bad shape fra etter vaksinen og frem til nå (altså, da du reiste vekk som du skriver litt over her).
The mind is like a parachute, it works best when it's open!

#33 Sol&Noah

Sol&Noah

  Nykommer

 • Medlemmer
 • 31 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 03:12

gikk ikke gradvis over i de første gangene, for visste ikke det. men gjorde det siste gangen. men byttet ikke for på dagen da jeg tok vaksina altså, og dro til oslo kanskje halvannen eller 2 uker etter det...han var plutselig sånn som dette rett etter vaksina, og det gikk liksom aldri over. men vet ikke om han er uggen i magen eller hva det er. avføringen har vært fin hele tiden, kun når jeg brått gikk over fra kylling til lam at det skar seg. men det fiksa zoolac'en opp på en dag. er og blir et mysterium for meg dette, for skjedde liksom så brått etter vaksina. da hadde han plutselig ikke matlyst. har kjøpt ølgjær nå, skal prøve det ut.

#34 Vala

Vala

  Frøken vims!

 • Medlemmer
 • 2 776 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 05:27

gikk ikke gradvis over i de første gangene, for visste ikke det. men gjorde det siste gangen. men byttet ikke for på dagen da jeg tok vaksina altså, og dro til oslo kanskje halvannen eller 2 uker etter det...han var plutselig sånn som dette rett etter vaksina, og det gikk liksom aldri over. men vet ikke om han er uggen i magen eller hva det er. avføringen har vært fin hele tiden, kun når jeg brått gikk over fra kylling til lam at det skar seg. men det fiksa zoolac'en opp på en dag. er og blir et mysterium for meg dette, for skjedde liksom så brått etter vaksina. da hadde han plutselig ikke matlyst. har kjøpt ølgjær nå, skal prøve det ut.


Ok, du virker veldig opptatt av denne vaksinen. Du ville vel ikke spurt veterinæren din om det var mulig å undersøke hvorvidt pelsen din har fått en eller annen greie av denne? Om det er mulig å påvise et eller annet?
The mind is like a parachute, it works best when it's open!

#35 Sol&Noah

Sol&Noah

  Nykommer

 • Medlemmer
 • 31 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 05:41

har sagt det til veterinæren, at det skjedde plutselig fra vi kom hjem fra veterinæren da vi tok 12 ukers sprøyta. men de sier som flere har sagt, at noen får bivirkninger og kan bli kvalme, men at det skal gå over etter 2-3 dager toppen. så det er på en måte utelukket virker det som. er opptatt av det fordi det gikk fra dag til natt sånn plutselig. han var fin da vi tok han til vetten, og ble sånn da vi kom hjem - og har vært sånn siden. han hadde en eeeeeeenorm matlyst før vaksina, og det er derfor jeg nevner den hele tiden.

har prøvd ølgjær, virket ikke som et mirakelmiddel akkurat. han fikk i seg noe da. men kan være jeg tok litt for mye eller for lite oppi. får se ikveld.

da jeg var hos vetten igår fikk jeg sånnt diet for i boks, og da gikk jeg ikke gradvis over. fikk beskjed om å gi en spise skjed i timen. dette foret kaster han seg over som det skulle være gull verdt, men blir det ikke utrolig dyrt å skulle kjøpe sånt for resten av livet? er det eneste han virkelig liker og spiser alt han får servert. er nesten litt redd han har blitt lei tørrfor altså...

bør jeg forresten gå gradvis over tilbake til det gamle foret etter en dag med dietforet på boks? det tenkte jeg heller ikke over, ble litt opptatt av dette med ølgjær hehe.

men trur jeg skal ringe dyrlegen igjen imo og bekrefte om det absolutt ikke går an å få bivirkninger av den vaksina som varer og ikke går over.

#36 Vala

Vala

  Frøken vims!

 • Medlemmer
 • 2 776 Innlegg:

Skrevet 08 august 2007 - 06:15

Jeg stiller meg litt tvilende til at det skal være så stor forskjell mellom vaksinevirkninger på mennesker og dyr. Altså, når det kan bli påvist at mennesker ender opp med alvorlige bivirkninger (seff i stort mindretall), så kan det vel også være mulig på dyr ville jeg tro.
The mind is like a parachute, it works best when it's open!

#37 Sol&Noah

Sol&Noah

  Nykommer

 • Medlemmer
 • 31 Innlegg:

Skrevet 09 august 2007 - 12:02

ja kanskje, kan hverken noe om bivirkninger etter vaksinering hos mennesker eller hunder, så har ikke så mye jeg skulle ha sagt. men skal ringe dem imorgen.

om noen lurer på hvordan det går med matlysten, så kan jeg vel snart konkludere med at ikke det heller har fungert noe særlig. han stiller seg foran matskåla, ser dumt på den, og så ser han dumt på meg - hvor er den ordentlige maten min liksom ;) istad klynka han til og med litt, før han snudde og fant frem en leke eller noe annet å drive med. har prøvd å mate han første biten, bare så han skal få smake, men han vil liksom ikke ha. skal vedde på at om jeg satte frem 5 bokser med våtfor, så hadde han spist dem alle..vet ikke helt hva man skal gjøre med sånt.

#38 Aussieglis

Aussieglis

  http://aussieglis.com/

 • Medlemmer
 • 4 800 Innlegg:

Skrevet 09 august 2007 - 02:57

Nå føles det ut som du beskriver Emma når hun ble lei av tørrfôr.. Hun er enda ikke noe superglad i det overhodet, men hun er frisk som en fisk. Fra hun var 5mnd gammel tror jeg det er sjeldent hun spiste mer enn 1 måltid om dagen.. Har alltid prøvd å gitt henne flere, dele dem opp osv, men det blir som oftest bare med det ene måltidet. Sånn er hun den dag i dag. Jeg antar at hun ikke syns noe spesielt om tørrforet, og at hun mye heller vil ha V&H som hun fikk i to uker som valp. Jeg har brukt de siste mnd på å være "beinhard" - dvs. jeg setter skåla på gulvet og spiser hun ikke så forsvinner skåla. Dette gjør jeg nok 2-3 ganger om dagen nå for tiden også, spesielt nå som vi er på ferie og hun spiser enda mindre. Godbiter og kattemat er superstas da, og det har det alltid vært. Matlysten har alltid vært der, men tørrforet er altså "ikke'no særlig"

Trener du mye med han? Det har jeg alltid gjort med Emma, så det har jo gått en god del godbiter.. DET har vært det vanskeligste for meg tror jeg, å holde igjen med godbitene til hun har fått i seg et måltid. Tar vi treninga før hun har spist, så har hun jo sikkert "nok" mat i magen (i hennes hode) og blir iallefall ikke å spise tørrforet sitt. Jeg prøver så godt jeg kan å være konsekvent med å ikke gi noenting før hun har fått i seg et måltid.. Noe som er kjiiiipt, særlig når hun bestemmer seg for å spise sent.

Nå fores hun på Royal Canin Sensitive, som liksom skal vekke appetitten til ekstra kresne hunder, men tilogmed dette foret ble "kjipt" etter 4 dager..

Jeg blir å fortsette med å være beinhard til jeg forhåpentligvis får tilgang på V&H eller NP igjen. Det er to fôr jeg veit at hunden min blir å spise uansett.. Hun er vel kanskje en sånn liten miniulv i forkledning. "vi vil ha kjøtt!" :glare: Kanskje hunden din er en sånn en han også.. Isåffal: IKKE tilsett ting i maten hans! BARE tilby tørrfor, og du får ikke ha på annet enn vann. Spiser han ikke, så ta vekk skåla og tilby han mat 3 timer senere eller noe.

#39 Sol&Noah

Sol&Noah

  Nykommer

 • Medlemmer
 • 31 Innlegg:

Skrevet 09 august 2007 - 09:26

ok, når du sier ikke tilsett noe i maten, mener du her også sånt som ølgjær? han spiste nemlig opp maten idag tidlig (mirakuløst nok). men så at han hadde problemer med å avføre etter måltidet (noe som sikkert ikke trenger å ha noe med det å gjøre - det tar vel litt tid å fordøye og). men ølgjær skal jo bare være sunt og fint..

har også prøvd det med å ta bort matskåla da han ikke spiser, men ikke så lenge som du. her er det bare snakk om en uke eller så. ja er utrolig slitsomt, for nå har han også begynt å legge merke til hva jeg spiser, og vil absolutt ha det (men det får han ikke, har aldri fått mat fra noe annet sted i matskåla, og da er det nærmeste leverpostei for å vekke appetitten). er så slitsomt at han sitter der å ser på at jeg spiser hehe, ihvertfall når jeg vet at han synes sin egen mat er såååååååååå kjip. men har alltid vært konsekvent der, jeg overser han så godt jeg kan.

hvor lenge kan forresten det tørrforet ligge i vann før det blir dårlig? om han ikke spiser og jeg tar det bort å må kaste det, går det jo mye for i svinninga og.

men fortsetter å gi han litt av den boksmaten nå og da, den må jo spises opp, og er sikkert bra for fordøyelsen. dessuten har pelsen hans blitt litt bedre og. men blander da inn det vanlige foret hans, og gir han bare en spiseskje, så han ikke blir altfor mett på bare det.

han kastet forresten opp idag tidlig og, og da kom det opp 4 matbiter i tillegg, men resten var bare vann og slim. men kan som sagt hende han fikk i seg vannet for fort igjen. har dosert vannet inne, men hender jeg slipper han kort ut sånn veldig tidlig på morgenen i det 8 meter lange båndet, men nå følger jeg med hele tiden om det kommer noen andre. det regnet jo, så er ikke umulig at han drakk. får bare prøve å følge med han hvert sekund i noen dager for å se hva som skjer osv.

....savner matlysten hans ;)

#40 Wanderlust

Wanderlust

  Explore. Dream. Discover.

 • Medlemmer
 • 6 323 Innlegg:

Skrevet 09 august 2007 - 10:14

Hvordan problemer hadde han med å avføre?
Kan kanskje ha noe med at han fikk i seg mye mat (mer enn han er vandt til), og det blir vel uvandt for magen.

Jeg ville prøvd å tilsatt ølgjær til neste måltid også, siden han spiste opp dette i dag tidlig. Og heller fjern maten etter et kvarter om han ikke spiser, og tilby maten noen timer senere. Jeg prøvde mye med Rex fordi han aldri spiste måltidet sitt med engang, f.eks rørte ut leverpostei i vann og helte over maten (det var jo godt), eller ta en eggeplomme (ikke hvitten) over maten og røre det godt inn. Og alt sånt ekstra fikk han til å spise.

Nå er det null problemer, ikke vet jeg om det er fordi jeg tilsetter soyaolje og ølgjær, eller om det er foret vi bruker nå som smaker godt (det lukter veeeldig av det, så jeg har en følelse av at det er foret som har fått opp apetitten). for første dagen nå rjeg tok dette med hjem så var han veldig ivrig, og ville prøve å spise av forsekken (og det gjpr han aldri)

Hjemmeside & Blogg

wtraveltogether - For den reiselystne