Gå til innhold
Hundesonen.no

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Treningsvillig hund nummer to/Toller v Springer

  Jaktgolden må nå i alle fall være midt i blinken. Tispene er sjelden over 25kg, hannene et par kilo mer, men som andre har nevnt så er det trappehysteriet sterkt overdrevet. Jaktlabrador bør vel passe akkurat like bra. Begge to er veldig tett beslektet med flat, og jeg tenker at det er umulig at dere ikke vil like dem. Jaktgolden er kanskje litt mer happy-go-lucky enn jaktlabradoren? Smak og behag. Eller rett og slett en ny flat siden dere liker dem. Toller er kjempefine hunder når de virker. Min oppfatning er et det er lengre mellom de som virker enn det burde være. En stor popularitetsbølge for noen år siden får ta skylden for det, det ble mye dårlig avl på kort tid. Når det er sagt, så er det slettes ikke sikkert det er verre å finne en god oppdretter der enn av andre raser (inkl golden og labrador), jeg har ikke undersøkt veldig nøye. Personlig opplever jeg flat, golden og labrador som mye likt når det kommer til stykket (ikke store nok forskjeller til at jeg klarer å finne en favoritt, men det er det folk som absolutt klarer), men toller er litt annerledes uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hva det er. Det kan også skyldes de eksemplarene jeg har truffet, og jeg har ikke truffet en som er avlet med fokus på bruksegenskaper. Litt reserverte kanskje? Men jeg har truffet en som var det motsatte også... Springer spaniel er jo i samme leia som retrieverene, men jeg kjenner dem egentlig ikke godt nok til å si så mye. Annet enn at det er en av rasene jeg kommer til å vurdere om jeg skal ha en hund til i framtiden. Angående trapper, valp og HD/AD så kan man selvsagt tenke seg at en hund som er disponert for det kan bli raskere dårlig om man ikke er tar spesielle hensyn. Men da er det ikke nok å tenke trapper ellers så vil den hunden bli dårlig uansett. Når man ser hva en liten valp finner på utendørs, så skjønner man raskt at den trappen er som en dråpe i havet selv om det kanskje er mykere underlag ute. Og så er det enorm forskjell på å la en valp løpe fritt opp og ned en trapp som den vil, og å gå rolig opp og ned en trapp når det trengs. Det første ville jeg ikke latt en garantert frisk valp gjøre heller, til det er sjansen for at den skader seg på andre måter for stor. Det siste kan jeg vanskelig se på som noe annet enn god eksentrisk trening som trener opp nøyaktig den stabiliserende muskulaturen som trengs for å kompensere for dårlige leddforhold - i alle fall når den er blitt så stor at den går ned hvert trinn og ikke må «tippe» seg ned, og det skjer rimelig fort.
 3. Lurer på erfarne meninger om en liten sak

  Tusen takk for svar 😃 Beklager uklarheten, men ja det var akkurat det jeg tenkte på. Men hvordan er forskjellen fra en hund til to hunder ? Vet jo det går dobbelt så mye penger, trening, kjærlighet og kurs, men utover det Hvordan har dere andre merket forskjellen mellom en og to hunder ?
 4. Lurer på erfarne meninger om en liten sak

  Det går nok helt fint 😊 om det du spør om er om hundene vil gå sammen uten bråk? Man har jo aldri 100%garanti for noe med levende dyr, men det er sjeldent problematisk med en hannhund og en tispe
 5. Hei, jeg lurer på om det er noen som har erfaring med å anskaffe seg en dogo canario tispe (valp) dersom man har en han hund (voksen hanhund) fra før ? Går dette fint eller er det et sjanse spill?
 6. Takk for svar! Har vært litt bekymret for pelsen til springeren, men har tenkt at det burde å fint siden de er jakthund? Apropos trapper og HD forstår jeg at noen hunder får det uansett, mens andre ikke får det uansett, men det er vel fortsatt slik at noen kan forverre HD ved å overbelastes som små? Ikke vits å planlegge for å utsette hunden for noe du lett kan unngå.
 7. Det krever jo litt ja, jordsmonnet her er rimelig sensitivt så det krever litt ekstra pleie for å holde seg pent. Har hørt kokkosolje skal fungere fint, men har ikke testa det selv enda. Ellers hyppig utskiftning av redskaper, holde dem tørre mellom bruk og rene ikke minst.Å klippe med gresset, ikke mot, hjelper også. Sukkerskrubb etc har stort sett vært min go to løsning.
 8. Ja hun er rimelig omdiskutert. Jeg har helt ærlig ikke satt meg inn i hvordan hun faktisk gjør ting, men hun skal i det minste ha for engasjementet. Jeg er enig i mye av det Lene skriver. Genpoolen er også et punkt å tenke på, men skal ikke skyte seg selv i foten heller, sånn på lang sikt.
 9. I går
 10. Akkurat nå mars

  Da krysser jeg alt jeg har for at bivirkningene går over
 11. Blokkering på telefon

  Går inn på kontaktlisten og finner den du skal blokkere: Er ikke veterinæren jeg blokkerer altså bare et eksempel.
 12. Akkurat nå mars

  På søndag skal klokken stilles igjen, dere. Så da går vi i hvert fall mot vår
 13. Akkurat nå mars

  Planen om å legge seg tidlig gikk i vasken. Igjen... Strikkedilla
 14. Som eier av hund med separasjonsangst hadde jeg syntes det var fantastisk om det fantes slike "camper", gitt at det var moderne og gode metoder som ble brukt. Hadde gladelig betalt det. Eller betalt noen for å få nøkkel og drive med treningen i mitt hjem og passet den utenom. Fordi problemet med separasjonsangst er at det faktisk så og si ikke går an å få hverdagen til å gå rundt og samtidig trene hunden slik separasjonsangst må trenes. Det er så sinnsykt vanskelig at de færreste med et normalt liv med jobb eller skole har mulighet til å fullføre treningen, og man er egentlig i en håpløs situasjon dersom man får en hund som utvikler separasjonsangst med mindre man er hjemmeværende eller kan ha med hund på jobb.
 15. For risikabelt å importere valp?

  lurt hvordan da? økonomisk? helse? svindlet med uregistrert hund? det finnes mange gode polske oppdrettere i div raser og jeg ser ikke for meg at IM er noe annerledes der. Gjør deg opp et inntrykk av de du vurderer som best du kan på forhånd via ting du finner på nett, også ser du jo fort når du treffer evt valper hvordan de bor, om de er trygge /utrygge etc. Får du en dårlig følelse så drar du hjem uten valp.
 16. Akkurat nå mars

  Det er fantastisk 🙂 jeg fant igjen en for litt siden, jeg også.
 17. Damir og Iraia - Dogo Canario

  Jaa, får ta en roadtrip før de blir store pirajaer
 18. Akkurat nå mars

  Når man ennå en gang, snart 50 år gammel, kjenner at man elsker sin barndoms aller beste og nærmeste venn intenst. Og at jeg var så heldig å treffe henne igjen som voksen, mange år etter at vi « mistet kontakt». Men kontakten er der. Totalt uavhengig av år, alder og hva livet har gitt oss begge av godt og vondt! ❤️❤️❤️
 19. Akkurat nå mars

  Nå fikk jeg litt lyst til å gå innom bokhandelen å kjøpe noen nye romaner til påsken
 20. Blokkering på telefon

  Var mer når folk sier de får sms og at folk ringer og ringer selv etter blokking..
 21. Blokkering på telefon

  Stalkers? Tja hvis man regner innpåslitne telefonselgere som ikke gir seg, så ja.. Har etterhvert fått en laaaang liste med forannevnte type som har blitt blokkert i tur og orden.
 22. Blokkering på telefon

  Koss blokkerer dere?
 23. Akkurat nå mars

  I går kjøpte jeg tre bøker i en serie, historiske romaner av Edvard Hoem. At man kan bli så lykkelig av å få tre nye bøker i hus. Nå skal jeg legge meg og lese!
 24. Akkurat nå mars

  Det sto "ønskelig med snarlig tiltredelse", men jeg leser det som at de helst ønsker det. Men jeg tenker at det skader ikke å sende inn søknad og håpe at det kan være aktuelt med litt senere tiltredelse. De fleste som er i jobb har vel hvertfall 3mnd oppsigelse. Jeg er veldig klar over at jeg mest sannsynlig får avslag, men da har jeg hvertfall prøvd!
 25. Blokkering på telefon

  Jeg har bare gjort det for å se hvordan det fungerer og nå i veldig nyere tid et par telefonselgere som ringer om og om igjen ørten ganger om dagen..
 1. Load more activity
×