All aktivitet

This stream auto-updates   

 1. I dag
 2. Arak, Ouzo, Punch, Raki, Rom, Schnapps, Jäger, Bar, Martini.
 3. Yesterday
 4. Disse to ELSKER hverandre, det er så tydelig å se. Hver dag.
 5. Både - og. Den eldste har ikke hatt så mye interesse av hund. Dvs han har turet dem (uten at jeg har spurt) og løpt med dem. og ser ikke verdien i å løpe turer/jogge UTEN hund. Da han var 12 - 13 år gammel ble han sendt på diverse kurs med hund, noe han hadde morro av (klikke-trening) og lærte hundene masse tullete triks uten praktisk nytte... De hadde det morro da. Han greidde en gang ved uhell (løp ned en trapp, tok sats og hoppa ned fem siste trinn - i skyggen under siste trinnet lå en hund....) å skade en hund som nekta å tilgi han. Så han fikk litt nok tror jeg av å hver dag bli møtt i døra etter skolen av en hund som flekka tenner til han (hun kom ALDRI til å bite - det var veldig tydelig, så derfor ble hun værende selv om hun knurra til en av ungene). Den nest eldste knyttet seg veldig til EN hund gjennom oppveksten. Dessverre en hund vi måtte omplassere. Etter dette mista han helt interessen av hund, men har passa dem når vi har bedt om det, og jobba en sommer som assistent på hunde-pensjonat. Og var flink der. Yngste pode koser med dem. Thats it. Jentungen er like hundegal som sin mor, noe hun alltid har vært. Og siden hun ikke vet om en tilværelse uten hund så handler hun dem helt uten frykt og begrensninger, størrelse betyr ikke noe. Inkudert skrulle-hunden som vi hadde til pass her i juleferien. Resten av familien nekta å forholde seg til han - hun visste intuitivt hvordan håndtere han uten at han greidde å skade henne. Hun har planlagt et liv med hund, med hundesport og oppdrett og med en planlagt utdannelse som også involverer hund... Hundene vi har hatt (eidd selv), har alle med ETT unntak -levd i sameksistens og fred og fordragelighet med ungene, og bortsett fra denne ene har jeg adrig vært redd for at hundene skulle skade noen av ungene. Denne ene ble omplassert til familie uten små barn. Han likte store barn, men av en eller annen grunn greidde han ikke like små barn. Og den tiden hadde var yngste såpass liten at hun ikke hadde hatt noe å stille opp med om han hadde gjort alvor av truslene sine. I praktisk hverdag har det gått ihop fordi vi ha involvert hundene i hverdagen, med på de samme aktivitetene som ungene har vært med på. Så våre hunder har alle blitt vant til fotballbaner og idrettshaller, så vel som fjellturer og barneselskap i hagen.
 6. Fiken spiser alt jeg gir henne, som hun tåler (prøvd å gi henne løk bare for å se og det ville hun ikke ha), men i litt varierende grad. Agurk, paprika og gullerot er klare favoritter! Bær plukker hun selv, spesielt blåbær (og noen røde bær som faller av et tre/busk her - jeg greier ikke få henne til å slutte ) Også liker hun wasabi
 7. Whisky & Vann, vel 😊
 8. Jeg stusset også veldig over det tauet, men det kan være de firte noen ned til han. Og at Mycroft var så nervøs av seg....... Men synes denne siste episoden tok seg veldig opp i forhold til de to siste. Men de kan gjerne gå tilbake til de mer kjente sporene i nye sesonger.
 9. Ok, takk! Endene som møtes (skal sy sammen delen under magen på genseren med ryggen) er symmetriske, så regner med det er det du kaller gå i samme retning? Veldig fersk på ord og uttrykk Har aldri strikket genser, så vet ikke hva du snakker om nei. Men skal sjekke ut videoen og prøve litt
 10. Syns 2-3 timer er rett borti nabolaget jeg også, så kjører gladelig 5 timer liksom. De sørpå er bare bortskjemte Rypefjord fordi det var den eneste plassen i Finnmark jeg fant med ledig stilling på finn innen min utdanning Mangler masse bhg-lærere i hele landet da, sett bort fra her jeg bor nå, såklart. Jeg er veldig hjemmekjær, så ser for meg at det hadde blitt noen turer hjem ila året. Sånt blir fort dyrt, enten man tar bil eller fly.
 11. Med denne tråden i tankene, måtte jeg teste når jeg skulle skrelle gulrot i dag. Finner fram alt av ingredienser fra kjøleskapet først. Ingen reaksjon. Åpner skuffen en gang eller to, tar ut andre ting. Ingen reaksjon. Tar ut skrelleren. DA er det brått en haug med bikkjer på kjøkkenet
 12. Dekk koster, men det er ikke der se store utgiftene på bil ligger som regel, og voldsomt stor prisforskjell er det gjerne ikke før man kommer over på store SUV'er osv. Si at dekk+felg er 3000 kr pr sett for "normale" dekk/felger, 6000 kr for sommer + vinter delt på minst to-tre sesonger hver så blir ikke det så fryktelig mye i månedtlige utgifter. Dessuten så følger det jo ofte med når du kjøper bilen så kan jo hende du får et par sesonger med på kjøpet også før du må investere i nye dekk. Forsikring er jo heller ikke allverden, selv ikke for dem under 25, uten bonus, med mindre man skal ha en typisk ungdomsbil med stor motor. Det som koster er jo gjerne service og reparasjoner, bom og drivstoff, alt etter som hvor mye man kjører. Berlingo ville jeg etter egen erfaring definitivt styrt unna Generelt franske biler, der er det mye som er tungvint og raskt blir mer dyrt enn nødvendig om det går i stykker. Berlingoen har en svakhet i fjæringen bak (husker ikke hva det het, da det er noen år siden jeg opplevde det selv) og det alene kostet meg 10 000(delen kostet en knapp 1000lapp, resten var arbeid)... Måtte inn på merkeverksted da det krevde noe utstyr som ikke var standard på andre bilverksted.
 13. Milla var med i stallen engang. Noen hadde akkurat vært der å blandet mat til hestene, og slengt oppi noen gulerøtter til i bøttene til alle. Milla gikk som vanlig løs, og jeg satte i gang med måking av boks. Når jeg var ferdig, var der merkelig stille.. En del smårester etter gulerøtter også. Fulgte etter sporene, fant dyret som sto å stappa i seg gulerot. Hun hadde tømt alle, alle bøttene for gulerøtter.... Hvor mange det var vet jeg ikke, 30-35 gulerøtter mulig. Ja, hun liker i det minste gulerot.
 14. wow... men at Sherlock skal begynne å bli bløt på gamle dager.. og Mycroft.. vet ikke jeg.. men hun søster var da et helt grusomt menneske! Og så var det ikke alt som hang på greip da, Watson var lenket fast i bunnen av en brønn men ble dratt opp med tau, og hvor endte det opp med at den brønnen var da??? Vet ikke hva jeg synes om denne sesongen. på den ene siden genial og på den andre siden for mye rart (feks mrs Hudson som fartsfurie..). Nei, må nok se det hele en gang til tenker jeg!
 15. Har kjørt begge (eide ikke touranen, men kjørte den veldig mye), og har nå grandis. Ikke sammenlignbart komfortmessig, altså. Digger min grandis! Alt er romsligere. Den bruker noe mer drivstoff, men pris på forsikring var visst ikke så ulikt (touranen sto jo da ikke på meg). Dekk aner jeg ikke, de fikk jeg med. Dekk er jo dyrt uansett Ja, av ting som røk på touranen så var det 2 x clutch i løpet av et år, og en del annet snusk, husker ikke alle detaljer. Grandisen ble kjøpt med gåen turbo, som ble fiksa, og har gått som ei klokke siden. Hadde space wagon tidligere, den var også utrolig driftssikker, dog mye rust. Berlingo derimot... Don't get me started.
 16. Klubben vår har ordnet avtale med choice hotellene. Det kreves at man bestiller på nett da, så bare plotter vi inn en rabattkode. De i klubben som reiser mye er veldig fornøyd så langt. Jeg har kun bodd på choice hotell en gang nå i høst og det var helt supert. God service og ingen problem med hund på rommet. Kanskje verd for flere hundeklubber å sjekke opp i? Høres perfekt ut! I morgen skal snøen regne vekk igjen her. Det har vært 2 kjempefine dager med skiturer på en drøy mil både søndag og i dag. Ekte hverdagsglede for en feilplassert bergenser Ikke så overraskende kanskje...?
 17. De har sånne basic greier, men om du skal ha ekstra lang slange så kan det hende du må innom en butikk for bad og rør og sånn. Legge seg da kanskje?
 18. Jeg vil selvfølgelig ha mer, men om dette skulle være siste episode så var det liksom litt greit det også..
 19. For et koselig hjem, og fin bok på bordet:) Burde finne senga, men var så mye som måtte tenkes på idag. Sånn tenke tenke på.
 20. Her vil ungen på snart 4 gjerne kose / gjøre mer med hundene enn det de vil. Hun skjønner ikke enda at selv om intensjonene hennes er gode, er det ikke alltid hundene liker det. Så vi jobber kontinuerlig med å prøve å lære henne hundenes språk og hvordan hun kan se om de liker kosen eller ikke. (Her får jeg også inn litt samtale om at alle eier sin egen kropp, og bestemmer sine grenser selv.) Vi er strenge på at hun ikke får gjøre noe de ikke liker, så når hun mener det godt, kan det bli litt sårt, og vi lurer av og til på når det vi sier skal nå inn. Men jeg tror det kommer til å bli bedre og har lest at evnen til å se ting fra andres perspektiv utvikles kraftig mellom 4 og 8 år. Jeg tror uansett det er veldig lærerikt for henne å måtte ta hensyn til hundene. Hun er også veldig glad i dem, og de blir inkludert i alt, og de er også veldig glad i henne og blir elleville når hun kommer hjem fra barnehagen. (Men de foretrekker oss enda, hvis de kan velge hvem de skal være hos.) Det er også godt å se hvor mye vi kan stole på hundene i forhold til barnet. (Selv om begge hundene kan være idioter innimellom i forhold til reaksjoner på andre ting. ) Hun har akkurat vært gjennom en fase med redsel for å være alene (i et rom) og mørkeredsel, og i den situasjonen har hundene hjulpet utrolig mye.
 21. Haha søkte på navnet, jeg Viste ikke at de kunne kjøpes en gang Alt er vunnet her i huset så regna lilsom med at de bare kan vinnes. Liker spesielt godt disse (vet du hva de heter?) (fant det ut sjøl Villmark fra Magnor)
 22. Dekkpris handler mye om dimensjoner, ja. Samt hvor nøye du er på gode dekk (anbefaler å kjøpe kvalitetsdekk, det er billigere enn å kjøre av veien). Er ganske vanlig dimensjon på slike biler, så ingen unødvendig høy utgift der. Har hørt litt snusk om automatgirkassa til VW. Ellers har jeg ikke gjort annet å komme med, annet enn at mor og stefar hadde en 2008 Touran en god stund, og de var fornøyde med den. Men de ruster ganske fort.
 23. Ha ha Det hadde vel blitt den dypeste krise. Er ikke DER altså
 24. Navn, rase, alder og kjønn. Stilte ingen spørsmål utover det. De opplysningene som faktisk stemte kunne hun ikke funnet ut noe sted.
 25. Porsgrund fauna. Samlet på det i alle år jeg (og har vel alt og litt til)
 26. Jeg innså lenger ned i tråden at jeg også ønsker meg lenger slange, for nå må jeg snu hundene underveis for å få spylt foran og bak - men det er kanskje relativt overkommelig det også? Skulle vært håndtverker jeg, vøtt... Rensing er sikkert en idé, men nå innså jeg at jeg vil ha lenger slange, og da må hele greia av : Jeg kan forsøke å huske på å spørre henne neste gang vi sees, om det noen gang ble satt en diagnose. Hunden ble avlest i NKK med E, men det var jo primært for livsforsikringen, siden hun ble avlivet åtte måneder gammel. Jeg fikk bare inntrykk av at hun skulle hatt høyere bokstaver om de fantes tilgjengelig. Thank you! Det er utrolig hvor handy en kan føle seg når en har borretet hull med sin rosa drill Her er det seks uker siden min søppel ble hentet - 2. januar tømte de naboenes dunker, men ikke min, så jeg har klaget. Dunkene står på samme sted, nede ved veien ved containeren, så jeg fatter ikke hvordan det er mulig. Her tømmer de bare hver fjerde uke, så det var i grunnen fullt nok for to uker siden. Jeg har i meldingsboka fra barneskolen melding fra mamma om at SFX må få fri på torsdag og fredag fordi vi skal til Göteborg for å parre, og en gang på barneskolen husker jeg vi hadde fortelle-time, så jeg la ut om frossen sæd og inseminering, for det hadde vi nettopp holdt på med hjemme Den her har som sagt flere innstillinger, så det er vel cirka 500 hull vannet kan komme ut fra, men ingen gir én kraftig vannstråle. Det er mer sånn... Lett yr? Jeg har vurdert å ta inn hageslangen og feste til vasken, som jeg gjør når jeg bader hund ute, for da får jeg trykk Kanskje de har som strategi at om en bare kjefter på mange nok så må de treffe synderen før eller senere? Will do! Er Clas Ohlson da shit for slike ting, eller er det andre steder jeg burde oppsøke? Og når jeg likevel har SFX sin spørretime: Jeg har brukt bilkjettingene jeg fikk til jul fire ganger de siste åtte dagene, og i dag røk den andre kjettingen. Den første røk på andre turen. Enten er jeg helt idiot på å feste kjettinger, eller så er det en svakhet - det er den delen som skal stramme kjettingen så den ikke hopper av dekket som ryker. Og kjettingen hopper etter hvert av dekket når stramme-mekanismen ligger igjen nedi bakken... Kan jeg gå til Biltema for å klage, eller vil de bare si at jeg må ha gjort noe feil? Jeg aner ikke hvor mange måter det kan være å lese en bruksanvisning og feste på en kjetting Jeg vet ikke om julegavegiveren har kvitteringen heller. De er jo ikke ekstremt dyre - men de blir dyre i lengden om de bare varer et par turer hver. Foenix fikk første del av julegava si i dag - dag 1 av 2 på kurs i fremadsending. Det er en helt ny øvelse for meg, så greit å få med seg et minikurs med intensivt fokus på det for å ta med seg flest mulig verktøy i arbeidet. Jeg innså i bilen på vei hjem at om Glam skal debutere i klasse 1 i år så må jo han også lære seg ruta. Jeg vet ikke hvorfor det kom som en åpenbaring for meg, jeg trener jo ruta med Foenix for å jakte tittel i klasse 1... Det finnes vel ikke egne hannhundregler
 27. Nei, jeg får ikke vondt jeg heller lengre altså Det var en veldig stor overgang for meg, og jeg har ikke kommet lengre enn til dag 5 tidligere faktisk, så dette er en stor prestasjon for min del
 1. Load more activity