Gå til innhold
Hundesonen.no

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Lavt stoffskifte hos brukshund

  Helt ærlig? Se dere om etter en annen hund. Mtp. bruk trenger dere en frisk og aktiv hund som orker og tåler lange turer. En riesen er ikke akkurat noen liten hund, så om den plutselig ikke vil mer, er det ikke bare å ta den under armen heller liksom. Kanskje en pensjonert husky som ikke fungerer i spann eller noe sånt kunne vært noe i stedet?
 3. I går
 4. Kanintråden

  Kaniner er herlige dyr. Jeg har hatt flere kaniner før opp gjennom årene. De er så herlige med forskjellige personligheter alle sammen.
 5. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  Takk! Helt enig
 6. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  Wow så lekker C er nå!
 7. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  I dag dro jeg og noen venninner ut for å ta litt bilder i flott høstvær. Man må jo nyte de fine fargene som er ute nå om dagen før de forsvinner igjen! Det ble såklart noen hund-og-eier-bilder også. Spesielt for min del, som 99% av tiden står bak kameraet selv I dag ble Cyan 6 mnd. gammel og har blitt en stor og fin jente! Spådommen fra flere var at hun kom til å bli en svær schäfer, heldigvis for meg ser det ut som det ikke stemmer og hun blir en ganske passe stor jente. Vekta viser nå ca. 22 kg. og den voldsomme veksten de første par månedene har bremset kraftig ned. Et forsøk på et oppstillingsbilde, med leke som lokkemiddel og en valp med fortsatt rimelig manglende impulskontroll Det ble sånn: Måtte jo bli litt bilder av whipsene også ^^ Og noen bonusbilder av crazy-borderen Skip
 8. Kanintråden

  Fått dilla på kaniner gitt Skulle bare være fosterhjem for en fordi jeg hadde avlivet hunden min og huset var så tomt... Så ble den omplassert, og vips kom to nye i hus. Morsomme dyr med masse personlighet! Nå har jeg et søskenpar, også i fosterhjem for dyrebeskyttelsen. De ble kastrert for to uker siden og er så utrolig harmoniske og glad i hverandre Den stakkars valpen min er litt miljøskada og tror snart hun er en kanin! Her i huset er det ingen som tigger når jeg går på kjøkkenet
 9. usikker hund

  Har du fått tatt tannrøntgen på han? Om ikke ville jeg fått prioritert det. Sjekket hørsel og syn, at det er 100% ?
 10. Reptiltråden

 11. Valp/unghundtrøbbel

  Tusen takk for innspill. Vi leker ikke med ball i det hele tatt,da jeg har dårlig erfaring med «ballgale hunder». Det er bare så nytt for meg med en så krevende hund ute,jeg har alltid hatt hunder med meg overalt og eksponert dem rolig fra de er tre mnd,men her har jeg fått noe å bryne meg på.
 12. Valp/unghundtrøbbel

  Det kan det jo gjøre, men ikke sikkert du skal håpe på at det går over av seg selv nei. God stimuli, tja, mengder? Ellers er det vell litt fritt frem til hva du gjør. Ville begrenset ren lek i form av ballkasting osv litt, men ellers vil vell det meste være fint i kontrollerte former. Lange turer, begynn med litt trekk nå frem mot og igjennom vinteren. Gå tur i litt utfordrende miljø, men gjerne hvor det likevel er litt plass så man ikke trenger å komme tett på alt og bare jobb med kontakt, fokus osv. Gå ut, finn en fin plass å bare sitt å se på livet(gjerne etter en lang tur i starten om det er en vanskelig type aktivitet), spor, lydighet, triks, feltsøk, smeller/nosework. Om ikke helt passering, men tren mengdetrening på å gå tur med mye hunder i bånd, det burde uansett hjelpe noe på usikkerheten. Jobbe med selvkontroll og stresshåndtering? Og hunder kan fint jage katter selv om de vokser opp med katt. Mine har vært greie med kattene våre inne, men ute var alle katter fritt vilt. Våre. Fremmede, spilte ingen rolle.
 13. Skadelige barnesanger

  Jeg skumleste bare det som stod, var noe med at hun hadde ikke ment det like alvorlig som det ble tatt, at hun kunne ønske seg "veganervennlige barnesanger" ikke at de som er er skadelige. Eller no sånt. Dikta meg forørig egen versjon av lille pusekatt jeg, for jeg syns ikke noe om at pusekatten fikk ris på halen sin Så da er vel jeg like ille da?
 14. Skadelige barnesanger

  Nå er jo dette en diskusjon om barnesanger som liksom skal være skadelige, en uttalelse jeg iallefall ikke er noe enig i. Men siden avsporingen ikke er fullstendig irelevant så fortsetter jeg.. Hva er det de ikke får opplysninger om? Detaljer i landbruket? Eller basic som at kjøtt kommer fra dyr, dyra må dø, dyra står i fjøs osv? Før det er vell vanlig å lære bort så vidt jeg vet iallefall. I relativt ung alder. At folk ikke vil forholde seg til det er en helt annen diskusjon, men det er jo deres valg/standpunkt. Det har vell lite med informasjon å gjøre, før jeg tviler på at det er mange i dette landet som når myndig alder uten å forstå at kjøtt kommer fra døde dyr.. Gilde og Tine selger produkter. Selvsagt pynter de på sannheten(eller viser iallefall ikke hele sannheten), men det har vell lite med hverken barnesanger eller utdanning og gjøre. Jeg vet ikke om jeg selv ville greid å slakte dyr til mat, ihvertfall ikke egenoppdretta, men hva har det med saken å gjøre? Siden tidenes morgen har vell oppgaver blitt fordelt så ikke alle trenger å gjøre alt. Mat må man fortsatt ha. Og for noen av oss så er det både naturlig og greit å spise kjøtt. Det betyr ikke at jeg ikke vet hvor maten kommer fra eller hvordan dyra har det. Det betyr ikke en gang at jeg synes landbruket er toppers, men det kan man jobbe med og heldigvis kommer det mer og mer nisjeprodukter hvor dyra får bedre stell, mer utetid, kjøttet er bedre behandlet i ettertid osv som man kan velge istedet. Jeg synes definitivt at det kunne vært mer fokus på hvor kjøtt kommer fra, slakting og også hvordan dyr har det, bevissthet rundt hvilket kjøtt man kjøper og fra hvem ifht hva man støtter osv, både ifht landbruk og dagligvare, men også fra et naturlig ståsted. Sånn funker naturen, sånn er realiteten. Noen blir mat. Gi og ta. Vær takknemlig osv. Men dette er jo et samfunnstema tenker jeg som ikke har noe med sanger å gjøre. De kan med fordel putte mer slikt inn i skole/bhg, men først og fremst trengs det vell en endring i samfunnet. Dette må bli et større tema for alle. Dessverre så er det vell bare en naturlig utvikling av at vi stadig faller lengre bort fra naturen, alt skaleres opp, industrialiseres og alle som ikke jobber med det selv får liksom ikke det helt store innblikket, spesielt når de kanskje helst bor milevis fra nærmeste gårdsbruk eller slaktehus, midt i en storby.
 15. Valp/unghundtrøbbel

  Schæfer /border collie/buhund,7 mnd. veldig godt lynne,ingen tegn til aggresjon mot mennesker. Lettrentog lærevillig. Får miljøretning,turer,enkel hverdagslydighet,mye kos,lite hjemme alene. Ikke seperasjonsangst. Stuerein. Erfarne hundeeiere,også med samme type mix på erfaringslista. case: umulig å gjennomføre valpekurs da hunden ble verre og verre for hver gang. Rotrening fremstår som umulig. Hun blir kjempeutrygg i møtet med andre hunder når hun er i band,helt fin når hun er løs. Svært ivrig på folk,sånn plagsomt ivrig. Jeg bruker avledning i møte med hunder og folk,passeringsøvelse går rett vest hver gang. Instruktøren på valpekurset beskrev hunden som en hund med en bisverm inni hodet,og jeg kan forstå hva hun mener. Jeg har aldri før hatt en så intens hund, hun er på uansett. Noen tips til god stimuli til denne type hund? Har lest alt av Turid Rugaas. Har heller aldri hatt hund som vokser opp med katt og allikevel jager alt av katter. og hovedspørsmålet: vil dette bedre seg?
 16. Skadelige barnesanger

  Hun sa da flere ting og har tatt seg bryet med å skrive en vegansk versjon av sangen, så akkurat hva var det hun følte seg feilstiert på? Han andre veganeren som uttalte seg var på dagsnytt18 i dag. Nå trakk han ikke noe tilbake, men han skal ha for å innrømme at dette ikke var noe store greier for dem og at det var kommet ut av proposjoner. Hadde til og med litt selvironi på hele greia virket det som.
 17. Reptiltråden

 18. Skadelige barnesanger

  https://www.bt.no/btmeninger/ps/i/KEKWe/Disse-sangene-ma-ogsa-forbys-i-skolen
 19. Skadelige barnesanger

  Nå har vel hun som skal ha sagt dette her gått ut og sagt at hun er direkte feilsitert da. Heldigvis!
 20. Skadelige barnesanger

  Har en venninne som la ut dette : " Jeg stemmer på at disse sangene også må forbys i skolen.😜😜 Alle fugler (små de er): Det er de jo slett ikke. Elevene bør få lære at det også finnes store fugler, som struts og pingvin. Jeg vil reservere meg mot denne sange En bussjåfør, en bussjåfør: Tenk på vesle, mutte Andrea på syv år, som drømmer om å bli bussjåfør. Bør vi fortelle henne at bussjåfører må være menn, attpåtil menn med godt humør? Jeg reserverer meg. Mikkel rev: «Skrev et brev, sendte det til månen». Denne sangen skaper urealistiske forventninger til Posten, som allerede sliter mer enn nok med å levere til Bygde-Norge. Jeg reserverer meg. Nede på stasjonen: Begynner også bra «STÅR alle togene så pent på rad» så sklir det ut «Mannen på lokomotivet sveier på et håndtak. Tøff, tøff, tøff, tøff, TOGET GÅR.» Dette er utvilsomt villedende markedsføring som kan bekreftes av oss som daglig pendler med # NSB. Jeg reserverer meg!!! Ta den ring og la den vandre. Fra den ene til den andre.. -Rart det er mye skilsmisser ?Jeg reserverer meg! Slå på ring slå på ring, slå på hvem du vil, slå på kjæresten din om du vil, og den du slår på, slår du så hardt så hardt!! -Må si jeg Syntes den er verst! Oppfordrer til vold! Jeg reserverer meg! "
 21. Akkurat nå, oktober 2018

  Det er vel ingen som har snakket om overtid? Jeg kom inn fredags morgen, og de hadde åpent i ti timer. Så travelt er det ingen som har det. Undersøkelse på annen klinikk tok ikke stort mer enn fem minutter, og ja det ble målt både tåreproduksjon og farget for å se etter sår. Jeg er jo veldig spent på hva du mener det var riktig å gjøre her, ettersom det etter din mening åpenbart er innafor å avvise kunder som tydelig trenger behandling? Edit: Og ikke skulle jeg "reise på ferie" heller, hva nå enn slags betydning det skulle ha for saken.
 22. Akkurat nå, oktober 2018

  Så du forlanger at veterinærer skal jobbe overtid fordi du skal reise på ferie? Det er jo helt absurd. Jeg skriver forøvrig aldri ut antibiotika uten en ordentlig øyeundersøkelse hvor jeg måler trykk, tåreproduksjon og farger etter sår. Tar ikke meg to minutter i hvert fall.
 23. Skadelige barnesanger

  Det er mer enn nok mennesker som ikke har et forhold til hvor maten kommer fra. Synes likevel ikke at det kvalifiserer til å skrive om barnesanger. Man lærer faktisk ikke noe mer om kyr og sauer som mat, hvis man later som de ikke er det. Om man velger å ikke spise kjøtt, så er det like greit som å velge motsatt. Barn klarer ikke å ta slike valg før de er relativt store, og jeg tør vedde på at foreldrene styrer kostholdet deres uansett hvilken sang man synger.
 24. Akkurat nå, oktober 2018

  Snakket med en annen vet dagen etter og hun sa at vakta i følge loven måtte ha tatt katten. Skjer noe lignende igjen skal jeg kreve at den tas inn! Stakkars katten kunne sluppet nesten en time med store smerter hadde første vakta tatt den imot. Var hos dyrlegen for 12 ukers vaksine forrige uke og hun var enig i at valpen var litt vel slank. La på ganske mye på maten men syns ikke hun la på seg noe, var hos vet i dag og veide henne. Opp 1100 g! Snakk om å se seg blind på egen hund Nå kan vi gå tilbake til vanlig foring tror jeg
 25. Akkurat nå, oktober 2018

  Ingen parkeringshus i nærheten av jobb? Sånn i tilfelle rottefelle når våren kommer? Eventuelt silvershade, så lenge det lar seg gjøre? Frøken Hittehund (nykommeren som har vært her i 2,5 mnd.) er ikke spesielt glad i å være alene, så er noe usikker på om det vil funke å sette dem igjen hjemme når leiligheten blir folketom på dagtid (om et par uker). Har parkering i garasje på jobb, så de kan være med dit, og de kan egentlig være inne også, men to unge huskyer er jeg smått usikker på om er en hit sammen med eldre mennesker som er lette å velte
 26. Skadelige barnesanger

  Poenget er: Tror du virkelig barnesanger som «bæ bæ lille lam» på noen som helst måte er i stand til å gi nysgjerrige barn en feiloppfatning av hvordan verden fungerer, og dermed indoktrinere dem inn i en «utnytte dyr»-verden?
 27. Akkurat nå, oktober 2018

  I mitt tilfelle var det ikke noe alternativ å komme tilbake neste dag, det var jo det som var hele problemet. Hunden ville måtte gå med grønt gørr rennende fra øyet i fire dager. Og jeg sier som Kaisen - hvis veterinæren trodde jeg kom til å vente så lenge med å skaffe behandling så tok h*n grundig feil.
 1. Load more activity
×